Wij zijn new sound delft

Pop- en Musicalkoor New Sound Delft is een gemengd 50+ koor met ruim 60 leden en bestaat sinds 2008. We zingen popliedjes van Adele tot Leonard Cohen en liedjes uit musicals zoals bijvoorbeeld Westside Story en Wicked.

Richard FitzHugh is al vanaf het begin onze enthousiaste dirigent en Tijmen de Ridder begeleidt ons op de piano.

Richard FitzHugh

Onze dirigent: Richard FitzHugh

Richard studeerde wiskunde op Cambridge en vervolgens Music Composition aan de Royal College of Music en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2005 werkt hij als componist, dirigent, arrangeur en pianist voor zowel professionele projecten als amateurvoorstellingen. ⁠

⁠Zijn werk als componist werd uitgezonden op nationale radio in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Als vocaal en instrumentaal arrangeur schreef hij voor groepen in Nederland, België en Frankrijk, waaronder Theaterzanggroep Prestige, Pandora Werktheater, Theater KA en twee volledig nieuwe musicals, Man op Duivelseiland (voor Stichting Nieuw Theaterwerk) en Tybalt.

⁠Als muzikaal leider was hij betrokken bij in totaal meer dan 50 producties, waaronder bij Storytellers (Zoetermeer), Sempre Sereno (Wageningen), Theater de Leeuw producties (Arnhem), Theaterzanggroep Prestige (Voorburg), theatergroep SPOT (Den Haag) en Theaterzanggroep Phoenix Vocals (Delft). Momenteel werkt hij mee aan producties van The Addams Family, Rent, Sunset Boulevard en Cabaret.

onze pianist: tijmen de ridder

Tijmen studeert wiskunde aan de TU Delft en hij kreeg piano-onderwijs van Ksenia Kouzmenko en Rutger de Ronde. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Mariana Izman en Joachim Eijlander. Op piano en orgel werkte Tijmen o.a. mee aan uitvoeringen van The Armed Man van Jenkins, de Requiems van Brahms, Fauré, Mozart en Verdi, de Matthäus en de Johannes Passion van Bach, de Messiah van Händel, Mahlers tweede symfonie, en de Misa a Buenos Aires van Palmeri.

Tijmen speelt niet alleen bij New Sound, maar ook bij het vrouwenkoor Fonanta en het Delfts studentenmuziekgezelschap Krashna Musika. Hij wordt ook vaak gevraagd om bij andere koren, orkesten en projecten te komen spelen.

Tijmen: “Het leuke van pop- en musicalkoor New Sound, is om getuige te zijn van de groei van het koor. Ik zie hoe gedurende een project de muziek gaat leven en hoe de koorleden de details oppikken. En als zij hun plezier in het zingen overbrengen op het publiek, dan inspireert mij dat ook.”

onze zangers

de 1e sopranen

de 2e sopranen

de 1e alten

de 2e alten

de tenoren

de bassen

ons Bestuur

Jan DoorduijnVoorzitter
Jan BeukersPenningmeester
José van HeusdenSecretaris
Henri KluinAlgemeen
Ton LahnsteinAlgemeen – bibliothecaris