Wil je komen zingen?

Hartstikke leuk! We zijn een gezellig koor en vinden een goede sfeer belangrijk. Ook zijn we ambitieus; we willen onze nummers zo goed mogelijk zingen. Bij New Sound gaan sfeer en ambitie hand in hand.

We zingen de meeste nummers in 6 stemsoorten binnen de stemgroepen: eerste sopraan, tweede sopraan, eerste alt, tweede alt, tenoren en bassen.

zo word je lid in 3 stappen

1. Kom eens kijken
2. Doe een stemtest
3. schrijf je in
Koor New Sound Delft
De praktische zaken

repetitieavond en kosten

We repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in de Abtswoude Aula in Delft. Ieder koorlid krijgt de bladmuziek en muziekbestanden van alle nummers die we zingen. Voor de repetitie oefenen we thuis de nummers. Zo kan iedereen lekker snel meezingen, ook als je geen noten kan lezen of nieuw bent.

Een paar keer per jaar hebben we een optreden.

Lid worden van ons koor kost € 52,50 per kwartaal. Je betaalt vooraf per kwartaal of per half jaar.

Antwoorden op

veelgestelde vragen

We zijn een enthousiast amateurkoor, geen professionals. Wel willen we zo goed mogelijk zingen. Zuiver zingen en enthousiasme zijn belangrijk. Met een stemtest bepaalt onze dirigent waar in het koor jouw stemgeluid het beste tot zijn recht komt.

Met New Sound treden we een paar keer per jaar op. Tijdens Lichtjesavond in Delft, in een verzorgingstehuis of bij ons eigen jubileumconcert bijvoorbeeld. Ook doen we regelmatig mee met korenfestivals, zoals in Scheveningen of Middelburg.

De contributie is € 52,50 per kwartaal. Dit betaal je vooraf, per kwartaal of per half jaar.

Nee, je hoeft niet per se noten te kunnen lezen. Op je eigen bladmuziek kun je aantekeningen maken en ezelsbruggetjes schrijven. Onze dirigent geeft tijdens de repetities het ritme en tempo van jouw partij aan en vertelt hoe je de bladmuziek moet interpreteren. De nummers thuis oefenen helpt ook om ze snel onder de knie te krijgen.