Voor het eerst sinds de coronaperiode was er weer een druk bezochte Lichtjesavond in Delft, als startpunt van een week lang feest, waarin elke dag iets te doen is in Delft.

De burgemeester, Marja van Bijsterveldt, omschreef het in de Delftse Zondagkrant als volgt: “Elkaar ontmoeten is het mooiste van Lichtjesavond. Dan voel je de verbondenheid van de Delftenaren en de trots op onze mooie stad.”

Om de sfeer te verhogen mocht New Sound daaraan deelnemen met prachtige kerstliederen en mooie songs, zoals River (Joni Mitchell) en Shine (Emeli Sandé ) in arrangementen van onze dirigent, Richard FitzHugh.

Ondanks de bittere kou stond het koor klaar in het zwart, met rode mutsen en sjaals. Richard kondigde het programma aan. Niet alleen de heater in de tent verwarmde de zangers, maar ook het enthousiasme van het meezingende en swingende publiek. Tijmen, onze pianist, bleef met handschoenen aan dapper doorspelen.

Na het optreden was er voor de koorleden warme chocolademelk en zo warmden zij weer heerlijk op! Wie dat wilde kon de prachtig verlichte binnenstad gaan bewonderen.

De Nieuwe Kerk en het stadhuis aan de Markt waren feeëriek verlicht en vanuit de geopende ramen klonk heerlijke livemuziek. De kerstboom die zojuist ontstoken was, stond in het middelpunt met daarnaast natuurlijk de Kerstman met zijn bel en ho-ho-ho-geroep.
De verlichting boven de grachten werd mooi weerspiegeld in het water.

De volgende ochtend gehoord in de supermarkt: twee jonge vrouwen vroegen elkaar of ze naar de Lichtjesavond waren geweest. “Ja, maar ik was weer heel gauw thuis!” De ander zei: “Ik ben niet eens gegaan, mij veel te koud!” Dus de 50-plussers van New Sound kunnen trots zijn: zij stonden er wel!