Media

Heeft u belangstelling?

Om de balans in het koor te versterken kunnen we nog enkele tenoren en bassen goed gebruiken.
Het koor repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Woon-zorgcentrum Abtswoude, Aart van der Leeuwlaan 332 in Delft.
Klik hier voor pagina Contact.

Optredens 2018
 
New Sound bestaat 10 jaar en dat werd gevierd!
Alles werd uit de kast gehaald om deze mijlpaal te markeren.
En dat is gelukt. In een indrukwekkende show in een haast uitverkocht theater werd het publiek
onthaald op tal van muzikale hoogstandjes. 
Live, Laugh, Love Dat was het motto wat men als titel aan dit jubileum had meegegeven. Het dekte zeker de lading.
Wat een leven op het podium met 75 zangers, 10 danseressen,2 solisten en nog eens een 17-koppig orkest in de orkestbak.
Het koor staat ook al 10 jaar onder de bezielende leiding van Richard FitzHugh. De dirigent is bij de verwezenlijking van deze jubileumshow bijgestaan door regisseuse Laura Burgmans. Zij is er zeker in geslaagd zo’n grote groep in beweging te krijgen en geloofwaardig te laten acteren. De solisten sloten daar mooi bij aan. Veel indruk maakte Milan van Weelden met zijn volumineuze stem en aanstekelijke voordracht.
De danseressen van ‚Dancing Delft‘ pasten heel goed in het programma en in een nummer als S.O.S‘. voorzag het New Sound van ondersteunende bewegingen.
Dat New Sound ook uitstekend a capella kan zingen bewees het in het gevoelig uitgevoerde ‚Danny Boy‘.
De ‚Jubileummedley‘ sloot af met Abba’s ‚Thank you for the music‘ 
Het popkoor bracht verschillende musical en popsongs ten gehore; o.a. een compilatie van gekozen liedjes n.a.v. een enquête onder de koorleden hetgeen door het publiek zeer gewaardeerd werd.
We wilden een afwisselend avondvullend programma verzorgen met als uitdaging voor een groter Delfts publiek op te treden vanwege het tienjarig jubileum en op deze wijze ook meer bekendheid te geven aan het koor, de dansgroep, de solisten Mandy Richel en Milan van Weelden en de orkestleden.
 
Het afwisselende programma van bestaand repertoire en nieuwe creaties werd een echte bruggenbouwer naar het Delftse publiek of
mensen uit de regio. Enerzijds bood het de dansers en de musici veel waardevolle toneelervaring anderzijds bood het pop- musical New Sound de kans een bijzondere samenwerking te creëren en dit tevens breed zichtbaar te maken aan het publiek.
Al met al een prima kruisbestuiving van 50 plussers met andere jongere deelnemers!!!
 
Optredens 2017
Donderdag 6 april 2017 Optreden in Rietveld theater Delft
Op 6 april 2017 heeft New Sound een optreden verzorgd samen met Musicalzanggroep Prestige. Het was een zeer geslaagde avond en de zaal was compleet uitverkocht.
De koren New Sound en Prestige hebben onder leiding van dirigent Richard FitzHugh het publiek een zeer leuke avond bezorgd. Imponerend was de openingsact, het onvermijdelijke ‘Hallelujah’ van Cohen en de slotact ‘You’r The Voice’ van John Farnhem. Imposant hoe het geluid toen van alle kanten kwam en de 2 koren (zonder gezamenlijke repetitie!) samen smolten.
Zaterdag 9 september 2017 Monumentendag Delft

In Theater De Veste opgetreden met Delft Blue Big Band. (DBBB). De bedoeling was om op het Bastiaanplein samen met DBBB een optreden te verzorgen maar het was erg slecht weer.
We konden gelukkig uitwijken naar een binnen optreden in de foyer van Theater De Veste. Dit optreden kon plaatsvinden omdat we een geldbedrag hadden gewonnen met de Lenteprijs 2017 waarvoor New Sound zich had opgegeven.
De bedoeling was om veel mensen te bereiken met ons gezamenlijk optreden en dat is zeker gelukt, er kwam veel publiek naar ons kijken in het theater.

Zaterdag 23 september 2017 Optreden tijdens de kunstroute “De Verbeelding”
Tijdens deze kunstroute in Delfgauw/Pijnacker, die jaarlijks gehouden wordt, hebben een groot aantal bedrijfjes en particulieren hun gelegenheden en tuinen opengesteld voor diverse kunstenaars om te kunnen exposeren. Een van de koorleden van New Sound, Carla v.d. Meijden uit Delfgauw was een van die personen die haar tuin ter beschikking had gesteld. Tijdens de kunstroute heeft New Sound in die tuin een optreden verzorgd van 2 x een half uur. Het was erg mooi weer en er waren zeer veel mensen geïnteresseerd in de kunst en ons optreden. Zeer geslaagde middag.

Zaterdag 28 oktober 2017 Korenpresentatie Delftse Zangkoren
Elk jaar organiseert FDZ (Federatie Delftse Zangkoren) een middag waarin de Delftse zangkoren zich kunnen presenteren. Vroeger werd dit optreden verzorgd in DOK Bibiotheek, maar door een verbouwing moest FDZ uitwijken naar de Maria van Jessekerk.
Hier waren een aantal koren aanwezig die een optreden verzorgden. Ook New Sound heeft hieraan deelgenomen. Helaas waren er maar 5 koren die gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging van FDZ. Er is wel altijd veel belangstelling voor deze optredens, de kerk zat weer behoorlijk vol.

Dinsdag 12 december 2017 Optreden tijdens Lichtjesavond in Delft.
New Sound heeft op uitnodiging van de Vrije Akademie (VAK) hier een optreden verzorgd van een half uur. Er traden diverse koren van het VAK op en samen met deze koren hebben we een leuke muzikale avond verzorgd. Ondanks het slechte weer, sneeuw en gladheid was er erg veel publiek aanwezig. Dit gezamenlijk optreden is zeker voor herhaling vatbaar.

 

2016 – Pop/musicalkoor New Sound wint de eerste prijs!!!!

Zondagmiddag 20 maart is er door de VAK een seniorenfestival georganiseerd. New Sound deed voor de eerste keer mee en het koor viel meteen in de prijzen.

Van 14.00 tot 17.00 uur heeft het publiek ( het was stampvol in de VAK) kunnen genieten van verschillende koren en ensembles. De jury onder leiding van Wieteke van Dort bleek unaniem gekozen te hebben voor het pop/musicalkoor New Sound uit Delft.
De jury bestond uit 4 leden die de deelnemers beoordeelden op zuiverheid, muzikaliteit, presentatie, originaliteit en algemene indruk. Hieronder citeren we uit de juryrapporten.

Ferry Verschuyl,(de winnaar van vorige keer) gaf New Sound een gemiddeld cijfer van 9,5 en zei: “Zeer gedisciplineerd koor met een uitstekende repertoirekeuze. Een genot om naar te luisteren!!! Uitstekend samenspel met dirigent en pianist Ludo de Goeje”.
Anita Samson, gaf New Sound een gemiddeld cijfer van 9,0 en zei: “Prachtige warme close harmony, zeer muzikaal en prima presentatie!”
Francisca Tan, gaf New Sound een gemiddeld cijfer van 8,6 en zei: “Zingen goed samen. Een sterk koor en zingen met veel dynamiek o.l.v. een bezielende dirigent. Energie spat er vanaf!”
Wieteke van Dort, gaf New Sound voor alle onderdelen een 10 en zei: “Geweldig, wat een indrukwekkend koor! Ik kreeg tranen in mijn ogen. Wat zuiver gezongen. Wat leuk en enthousiast. Geweldig!”
Na afloop ging een zeer trotse dirigent Richard FitzHugh met de wisseltrofee onder de arm naar huis.

Zondag 21 februari 2016.

Een spetterend  optreden van New Sound in het cultureel centrum van Abtswoude,  aan de A. v.d. Leeuwlaan 332, in Delft. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur.

Zaterdag  3 oktober 2015.

De Federatie voor Delftse Zangkoren organiseerde in de bibliotheek DOK aan het Vesteplein in Delft een korenfestival. Ook New Sound was van de partij en zong voor een goed gevulde zaal een leuk repertoire. Vooral de Westside Story medley werd enthousiast ontvangen.

Kooravondje-uit.  Zaterdag 12 september 2015.

In het Floratheater in Delft genoten we van een gezellige, sfeervolle avond met een hapje, drankje en een dansje op de muziek van de band WayBack.

Samenloop Voor Hoop. Zaterdag 27 juni 2015.

Het koor New Sound was aanwezig bij de opening, in Wateringen voor de actie, Samenloop voor hoop. Het doel van de organisatie was, om geld in te zamelen, voor onderzoek naar kanker. Deelnemers liepen gezamenlijk 24 uur, om zoveel mogelijk geld binnen te halen. De eer was aan New Sound, om voor dit mooie en goede doel, de openings ceremonie te verzorgen.

SoundSwitch. 18 april 2015.

Het was een prachtige muziekavond in de Delftse Hofkerk, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot concertzaal. Medewerking werd verleend door Sw!tch, koor uit Gaanderen, onder leiding van Sander Spaan. Een jeugdige groep met een fris repertoire, dat een goede aanvulling was op onze presentatie. Solisten waren Donij van Doorn (sopraan), Robin Reitsma (tenor) en Deborah de Jong (viool). Zij allen zorgden voor een prachtige afwisseling in het programma. Het slotnummer was de apotheose van de avond: Barcelona, het beroemde spektakelstuk van Freddie Mercury en Montserrat Caballé, geweldig vertolkt door alle koorleden en solisten. 

Zondagsmiddagconcert Verzorgingshuis Wenckebach. Den Haag  29 maart 2015

Bijna het voltallige koor had het slechte weer getrotseerd om op deze zondagmiddag een gezellig concert te geven. Het publiek genoot van bekende en wat minder bekende muziek. Een paar nummers waren als voorproefje voor ons komende concert SoundSwitch op het programma geplaatst

Zondagmiddag concert cultureel Centrum Abtswoude  8 februari 2015

Niet alleen het publiek genoot van een zeer ontspannen muziekmiddag, maar ook de koorleden van New Sound hadden zichtbaar veel plezier in dit concert. Medewerking werd verleend door de tenor Ferry Verschuyl, die onder andere zijn swingende “It’s Delovely” ten gehore bracht.

Koorrepetitie 8 januari 2015

De kerstvakantie zat erop en met koffie en gebak werd de 7e verjaardag van het koor gevierd.

Daarna startte de repetitie: met veel enthousiasme – en een nieuw potlood voor de aantekeningen – werd het muzikale jaar ingeluid met het aanleren van “You’re The Voice”. Daarna brachten de koorleden met een glaasje en heerlijke hapjes een toost uit op het komende jaar.

Stedelijk kerstconcert Delft  20 december 2014

Dit concert, georganiseerd door de Federatie van Delftse Zangkoren vond plaats in de Maria van Jessekerk te Delft. Als laatste koor was New Sound aan de beurt om de kerstliederen te laten klinken in de volle kerk. Het publiek genoot zichtbaar van onze muziek en zong het bekende “Jingle Bells” uit volle borst mee.

Optreden in het kader van Serious Request  20 december 2014

Op de Markt in Delft liet New Sound kerstliederen horen als support voor de band WayBack, die zich ook dit jaar weer inzette voor Serious Request. Naast de muzikale bijdrage werd namens de koorleden een cheque van € 150 overhandigd. Ondanks de harde wind kwam de a capella-muziek goed over.

Korenpresentatie Federatie van Zangkoren te Delft 11 oktober 2014

Ook dit jaar liet New Sound weer van zich horen in DOK te Delft. Bij aanvang van de presentatie was het niet druk in de zaal, maar tijdens het zingen van Angels, The Longest Time, Wonderful Tonight en Gezegend Nubië stroomde het publiek de zaal binnen en bleef aandachtig luisteren. Wat een succes!

Kooruitje   20 september 2014

De koorleden bezochten de succesvolle uitvoering van de musical “Moulin Rouge” door Theatergroep SPOT in De Nieuwe Regentes in Den Haag. Daarna werd in Kijkduin genoten van poffertjes en pannenkoeken. Het was weer een gezellige dag!

Stadsradio Delft 17 juni 2014

Lenie en Vronie zijn geïnterviewd bij Stadsradio Delft. Zij hebben enthousiast verteld over het reilen en zeilen van het koor.

Korencup Delft   27 mei 2014

New Sound was als laatste koor ingedeeld in de voorrondes. Over de presentatie van het koor was de dirigent tevreden. De jury roemde de dynamiek van het koor.

Presentator Gregor Bak gaf het koor een compliment voor de jeugdige uitstraling. Helaas ging New Sound niet naar de finale, maar het koor genoot van een sfeervolle avond. Meedoen is nu eenmaal belangrijker dan winnen….

Volkorenfestival Middelburg   1 juni 2014

Met de bus vertrok New Sound naar Middelburg voor twee optredens in de Nieuwe Kerk aldaar. De gezellige sfeer in de stad sloeg direct over op de koorleden. Het was even wennen om in een kerk met een enorme akoestiek te zingen. Al met al was de deelname aan het festival een geweldige ervaring.

Concert in verzorgingshuis Wenckebach Den Haag 16 februari 2014

Het koor liet zich niet afschrikken door de hoge temperatuur in de zaal van het verzorgingshuis. Het publiek heeft genoten van ons optreden, dat voor een jarige bewoonster was georganiseerd . Vooral de hoedjes en zonnebrillen die bij enkele nummers werden gebruikt werden zeer gewaardeerd!

Korendagen Paradiso Amsterdam 18 januari 2014

Met de bus vertrok New Sound  ’s- morgens naar Amsterdam om zich te presenteren op de korendagen. Het koor werd aangekondigd als het koor dat graag Beatl nummers zingt; dat hebben we ook laten horen met “”Let it be” en “Help”. Maar ook de nummers “You raise me up” en “Aquarius”  werden goed in de zaal ontvangen.  Bij “Let the sunshine in” uit de musical “Hair” klapte het publiek enthousiast mee.

Zesjarig bestaan gevierd!

Op 9 januari 2014 heeft New Sound stilgestaan bij het feit dat het 6 jaar geleden op die datum is gestart met de eerste repetitie onder leiding van Richard FitzHugh. Natuurlijk werd dit heugelijke feit gevierd met een praatje van de voorzitter en heerlijke taart!

Lustrumconcert “Happy Together” 2 november 2013

Het eerste lustrum van New Sound is groots gevierd met een prachtig concert in de Hofkerk te Delft. Medewerking werd verleend door een gelegenheidsorkest, Merel Zeeman, sopraan en Jeroen Manders, tenor. Hoogtepunten op deze avond waren: “Oklahoma” en  “Make Our Garden Grow”. uitgevoerd door alle medewerkers. De volle zaal reageerde enthousiast en het grote applaus onderstreepte het succes.

Korenpresentatie Federatie van Zangkoren te Delft 5 oktober 2013

In DOK te Delft werd de FDZ-korendag gehouden. New Sound gaf daar een voorproefje van het lustrumconcert “Happy Together”.  Dit resulteerde in enthousiaste koorleden en een zeer tevreden dirigent! 

Klik op de foto voor vergroting

Wereld Alzheimerdag 21 september 2013

New Sound verleende haar deelname aan deze dag door een verrassend optreden in de vorm van een flash mob. Met de band WayBack zong het koor op het Bastiaansplein te Delft “Help”, “Let it be”, “You’ve lost that lovin’feelin” en “California Dreamin’”.

Klik op foto voor vergroting

Korencup Delft 2013

Wat een uitdaging om je als grootste koor te meten met andere koren en zanggezelschappen! Het resultaat was een goed juryrapport, waarin enthousiasme en goede klank werden genoemd. Onze tenor die alles uit het hoofd zingt kreeg bijzondere complimenten!

Loterij juni 2013

De PR-commissie organiseerde een loterij ten behoeve van de viering van ons eerste lustrum! Veel leden gingen met een mooie prijs naar huis en de loterij bracht een leuk bedrag op.

Concert in verzorgingshuis Wenckebach te Den Haag op 16 juni 2013

New Sound bracht een gevarieerd programma, waarin recent ingestudeerde nummers, zoals “Happy Together”, “Good vibrations”, “True Colors” voor het eerst werden uitgevoerd.

Lustrum 2013

Op 3 januari 2013 hebben de koorleden met koffie en gebak herdacht dat New Sound vijf jaar geleden is opgericht! De bestuursleden werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Het was ook een jubileum voor dirigent Richard FitzHugh die vanaf de oprichting het koor met veel enthousiasme tot steeds betere prestaties heeft gebracht! Met een hapje en drankje werd geproost op de toekomst van het koor!

Serious Event 2012

Op 22 december 2012 werkte New Sound mee met “WayBack”, de 60-70 jarencoverband die het Serious Event, t.b.v. 3FM Serious Request 2012 organiseerde. Op de Markt te Delft klonken onze songs voor het publiek dat ondanks de regen enthousiast en swingend bleef luisteren. Tevens overhandigden koor en dirigent een mooie cheque!

Klik op foto voor vergroting

Kerstconcert FDZ 2012

Op 15 december 2012 trad New Sound op tijdens het kerstconcert, georganiseerd door de Federatie van Delftse Zangkoren (FDZ). New Sound liet zich als laatste koor horen, waardoor het publiek na de klanken van ons Jingle Bells met een vrolijk gevoel naar huis kon gaan.

Open Monumentendag 2012

Op 8 september 2012 heeft New Sound zich gepresenteerd in de Maria van Jessekerk te Delft ter gelegenheid van Open Monumentendag. Het koor zong twee stukken uit de musical “Wicked”: “For Good” en “One Short Day”. Het programma bestond verder uit “Bohemian Rhapsody”, “Let It Be”, “Help”, “You’ve Lost That Lovin’Feelin’” en “May It Be”. Het concert werd besloten met “You Raise Me Up”, dat in deze grote kerk erg mooi klonk!

Klik op foto voor vergroting

KorenCup 2012

Op 7 juni 2012 streed New Sound mee om de KorenCup in de Van der Mandelezaal in Delft. Deze competitie tussen vijf koren uit Delft en Rijswijk werd georganiseerd in het kader van de Week van de Amateurkunst. New Sound vertolkte “Anthem” uit de musical Chess, “Help”, song van The Beatles en “Bohemian Rhapsody” van Queen. Helaas ging de eer naar een ander koor, maar New Sound kon zich zeker met de andere koren meten! De jury was onder de indruk van de wisselwerking van dirigent en koorleden van New Sound!

Klik op foto voor vergroting

Dubbel(p)op 2012

New Sound verzorgde op 21 april 2012 in de Hofkerk een concert onder leiding van Richard FitzHugh. De pianobegeleiding was in handen van Alberto Alvarez. Het meidenkoor Cantiamo onder leiding van Bertram Treling verleende haar medewerking. Naast hun eigen repertoire brachten de koren gezamenlijk twee songs ten gehore: “Miss Saigon Medley” en “Seasons of love”. De zaal was gehuld in Delfts blauwe sferen en de liederen werden ondersteund door een powerpointpresentatie. Een daverend applaus was de beloning van het enthousiaste publiek!

Klik op foto voor vergroting

Monumentendag 2011

New Sound heeft op 10 september 2011 een concert verzorgd in het kader van Monumentendag.
Dit optreden vond plaats op de sfeervolle binnenplaats van het Legermuseum in Delft.
Het koor bracht een selectie uit de musicals Cats en A Chorus Line, May it Be (filmmuziek van Enya) en California Dreaming, (een bekend nummer van The Mamas and the Papas) ten gehore. Het publiek kon genieten van mooi weer en prachtige muziek!

Korenpresentatie 2011

Onder auspiciën van de Federatie van Delftse Zangkoren heeft New Sound (Pop- en Musicalkoor ) – Delft zich opnieuw laten horen op zaterdag 29 oktober 2011 tijdens de korenpresentatie op het DOK-podium aan het Vesteplein.