Media

25 maart 2023 Feestavond ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van New Sound

Op deze zaterdagavond stroomden de koorleden vanaf 20.00 uur binnen en werden daar verwelkomd door de stralende gastvrouwen. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee met heerlijk gebak werd de gezellig versierde zaal van Abtswoude bewonderd. De zitjes waren langs de kanten opgesteld, zodat de vloer leeg bleef voor activiteiten, dus dat beloofde wat!
Die waren er volop, nadat Jan, onze voorzitter de avond had geopend. Leuke video- en fotobeelden van eerdere concerten en evenementen werden vertoond. Het was fijn om te zien dat er al zoveel gezellige uitjes en succesvolle optredens zijn geweest. De saamhorigheid en enthousiasme straalden van de beelden af; met dank aan onze andere Jan, die het geheel zo mooi had gemonteerd.
Na het koffierondje werd de bar geopend, zodat onder andere het zelf gebrouwen bier van Luc te proeven was. Diverse heerlijke hapjes gingen rond; deze culinaire hoogstandjes waren bereid door de kok van Het Vermeertje, Delft. De stemmen moesten goed gesmeerd blijven, want zoals het goede zangers betaamd, was de door Chris en Henri georganiseerde karaoke een groot succes. Wat een zangtalenten: nu niet enkel koorzang, maar ook solo’s en duetten! Er waren zelfs diverse acts bij! Nooit gedacht dat ook een monnik de vloer zou betreden: na goed kijken bleek dat onder de capuchon het hoofd van Jan diep verborgen zat.
Tijdens de disco gingen de voetjes van de vloer en was er niets van te merken dat de meesten van ons de jeugd allang achter de rug hadden!
Het was een ontspannen avond vol zang- en dansplezier!

Geweldig georganiseerd door de jubileumcommissie die daarvoor een groot compliment verdient!

15 december 2022 Christmas Fair Den Haag 

Tramlijn 1 van Delft naar Den Haag vervoerde weer veel enthousiaste koorleden van New Sound naar Den Haag voor een optreden op de Christmas Fair aan de Lange Voorhout. Bij de halte werd voorzichtig uitgestapt vanwege de verraderlijke gladheid!
Gelukkig was de Fair goed begaanbaar en onder een dak van lichtjes konden we genieten van de mooie kraampjes. Alles sprookjesachtig verlicht!
Aangekomen bij het podium zagen we de bestuursleden met een hulptroep al bezig met de geluidsapparatuur en piano. Maar wat is dat toch? Evenals de vorige keer in 2019 op de Fair daalde een regenbui neer; zegen van boven?
Al tijdens het inzingen bleef er publiek staan luisteren, maar het programma startte om zeven uur. Daar stonden we dan: het grote koor op een klein podium, maar wel lekker warm zo dicht bij elkaar….

Chris stelde New Sound met dirigent Richard FitzHugh en pianist Tijmen de Ridder aan het publiek voor. Op humoristische wijze en met veel bijzonderheden over de liederen vertelde hij over het programma. Het publiek bleef ondanks de regen toch luisteren, een compliment voor het koor! Het eerste deel van het optreden eindigdehet koor met “When You Believe”. Na het applaus werd in het donker voorzichtig afgedaald via de griezelige artiestentrap. Maar daar stond wel een supporter die ons speciaal complimenteerde met dit optreden!

Onze koude voeten werden door het lopen in de pauze weer warm en de heerlijke chocolademelk met dikke laag slagroom ging er dankbaar in!

De tweede helft van het optreden beloofde volgens Chris nog mooier te worden. Als amateurkoor proberen we altijd het beste uit onszelf te halen.
We zongen stemmige kerstliederen, als “Infanfant Holy, Infant Lowly” en “Carol Of The Bells”, maar onze “Jingle Bells” deed het publiek opveren!
Na het applaus konden we het podium weer over dat griezelige trapje verlaten. Maar toen…. “there can be miracles, when you believe” …… stond daar het kleindochtertje van een van de leden met haar lampje de trap te verlichten! Ons kerstengeltje van die avond!

13 december 2022 Lichtjesavond Delft 
Voor het eerst sinds de coronaperiode was er weer een druk bezochte Lichtjesavond in Delft, als startpunt van een week lang feest, waarin elke dag iets te doen is in Delft. De burgemeester, Marja van Bijsterveldt, omschreef het in de Delftse Zondagkrant als volgt:
“Elkaar ontmoeten is het mooiste van Lichtjesavond. Dan voel je de verbondenheid van de Delftenaren en de trots op onze mooie stad.”
Om de sfeer te verhogen mocht New Sound daaraan deelnemen met prachtige kerstliederen en mooie songs, zoals River (Joni Mitchell) en Shine (Emeli Sandé ) in arrangementen van onze dirigent, Richard FitzHugh. Ondanks de bittere kou stond het koor klaar in het zwart, met rode mutsen en sjaals. Richard kondigde het programma aan. Niet alleen de heater in de tent verwarmde de zangers, maar ook het enthousiasme van het meezingende en swingende publiek. Tijmen, onze pianist, bleef met handschoenen aan dapper doorspelen.
Na het optreden was er voor de koorleden warme chocolademelk en zo warmden zij weer heerlijk op! Wie dat wilde kon de prachtig verlichte binnenstad gaan bewonderen. De Nieuwe Kerk en het stadhuis aan de Markt waren feeëriek verlicht en vanuit de geopende ramen klonk heerlijke livemuziek. De kerstboom die zojuist ontstoken was, stond in het middelpunt met daarnaast natuurlijk de Kerstman met zijn bel en ho-ho-ho-geroep.
De verlichting boven de grachten werd mooi weerspiegeld in het water.
De volgende ochtend gehoord in de supermarkt: twee jonge vrouwen vroegen elkaar of ze naar de Lichtjesavond waren geweest. “Ja, maar ik was weer heel gauw thuis!” De ander zei: “Ik ben niet eens gegaan, mij veel te koud!” Dus de 50-plussers van New Sound kunnen trots zijn: zij stonden er wel!

24 september 2022 TERUG NAAR DE KUST – Scheveningen

Veel New Soundleden namen op deze zaterdag tramlijn 1 van Delft naar Scheveningen. Bij halte Keizerstraat was het een drukte van belang vanwege koorleden en bezoekers van het Scheveningse Korenfestival “Terug naar de kust”, dat voor de vijfde maal werd
georganiseerd door YMCA. Lopend door de Keizerstraat passeerden we veel zangers die allerlei muziekgenres lieten horen: van shantymuziek , klassieke werken, volksmuziek tot gospels, een grote diversiteit.

Wij lieten ons pop- en musicalrepertoire, aangekondigd door Chris Richel, horen tijdens ons eerste optreden in de Oude Kerk aan de Keizerstraat. Ditmaal onder de bezielende leiding van Alejandro Orozco, die zijn energie en enthousiasme liet uitstralen op de koorleden. Onze
vaste pianist Tijmen de Ridder ondersteunde onze zang op de virtuoze manier die we van hem gewend zijn. Ondanks dat een aantal leden nog op vakantie was, was het koor goed vertegenwoordigd. Ook een aantal tweede alten was afwezig, maar Mieke en Connie lieten
zich niet van de wijs brengen!

Ons tweede optreden op het Kerkplein werd aangekondigd door Gregor Bak, die ons koor uitgebreid introduceerde.. Zo prees hij onze delftsblauwe kleding. Vertelde hij wetenswaardigheden over Alejandro, die Mexico verliet om in Nederland te studeren en hier werkzaam is als pianist, arrangeur en dirigent. Tijmen vroeg hij naar zijn studie Wiskunde aan de TU Delft. Een groot voordeel, omdat de hersenen van wiskundigen het muzikale spel zouden versterken, zo vertelde Gregor.

Gregor haalde ook ons motto aan: “ Zingen houdt je energiek”. Daar heeft Prof. Dr. Erik Scherder wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, aldus Gregor. Het koor straalde dan ook energie uit!
Ondanks het late tijdstip van ons optreden was er nog veel publiek op de been. Mede dankzij het droge middagweer werd het een zeer geslaagde dag.

4 juni 2022 VÓLkorenfestival Middelburg – 4 juni 2022

Zaterdagmorgen 9 uur: de bus met ruim 50 New Soundleden vertrekt naar het mooie Zeeland voor een optreden van een uur tijdens het VÓLkorenfestival. We worden welkom geheten door Henri Kluin, bestuurslid en organisator van ons kooruitje. Er ontstaan
geanimeerde gesprekken in de bus en we genieten van de prachtige route, het weidse landschap, de fietsers over de dijk, de mooie dorpen als Goedereede en Burgh Haamstede,de bruggen en de Oosterscheldekering. 

Bij de Kabbelaarsbank stopt de bus en worden we gastvrij onthaald voor heerlijke koffie en thee met keuze uit een chocolademuffin, appelgebak en de bekende Zeeuwse bolus. Het is heerlijk om buiten de surfers te zien oefenen. En… de paar regendruppeltjes die we
voelen, verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Na deze aangename onderbreking wordt de reis verder ondernomen en komen we rond half twaalf aan op de Rouaansekaai in Middelburg. Na een wandelingetje door de stad komen we aan bij de Nieuwe Kerk, waar we om half twee worden verwacht. 
Tot die tijd is iedereen vrij: luisteren naar een van de andere 70 koren, de benen strekken, toch nog even shoppen of een meegebrachte boterham nuttigen op een van de bankjes.

Maar we zijn gekomen om te zingen en zoals Chris Richel, onze presentator het omschrijft, het publiek een uur met onze muziek te vermaken. Er wordt met veel enthousiasme gezongen en het is fijn dat we zoveel publiek hebben. Onder hen Vronie Hakkenbroek, een van de oprichters van ons koor (2008) die ons vanwege verhuizing vorig jaar heeft verlaten. 
Onze dirigent Richard FitzHugh leidt ons weer op professionele wijze! En het moet gezegd worden: we zingen in “When you believe” dat er wonderen bestaan, maar Richard krijgt dat bij ons toch steeds weer voor elkaar. Tijmen de Ridder, onze vaste pianist begeleidt ons met
veel elan op de vleugel en hij speelt een prachtige solo tijdens de korte pauze.

Na het programma volgt een bedankje van de gastvrouw die ons koor weer hoopt te ontvangen in een volgende editie. Zij complimenteert het koor en geeft aan dat ons 50-pluskoor een bewijs is van “kwaliteit moet rijpen”!

Om de hoek van de kerk is een mooie plek en daar maken Jan en Betty Beukers mooie koorfoto´s. Dan kan iedereen nog even zijn eigen weg gaan: een drankje op een zonnig terras, een optreden bijwonen van een koor (o.a. Cantiamo Delft) of genieten van de prachtige gebouwen die Middelburg rijk is. 

Helaas, om half vijf rijdt de bus terug en is het avontuur bijna voorbij. We hopen tegen zes uur aan te komen, maar de chauffeur verzoekt ons toch nog een “lied voor Piet” te laten horen. “Goodmorning Baltimore” schalt door de bus.  Maar dan is Delft in zicht en is deze geslaagde dag teneinde.

7 mei 2022 ALPHENS korenfestival – mei 2022

Maar liefst 50 koren uit alle windstreken namen deel aan de 8e editie van het Alphens korenfestival, waarvan New Sound onderdeel was.
Dat voelde na ruim twee jaar zonder optredens heel bijzonder!
Gekleed in de kleur (Delfts)blauw werd het eerste optreden in de Maranathakerk verzorgd door New Sound, natuurlijk onder de altijd inspirerende leiding van Richard FitzHugh, de vaste dirigent.
De begeleiding op de piano was in handen van Tijmen de Ridder, sinds kort de vaste enthousiaste pianist van het koor. Onder andere stonden “Viva La Vida”, “When You Believe” en “You ‘ve Got A Friend In Me” op het repertoire.
Na dit optreden kon het koor genieten van het optreden van Che Passione, dat door afwezigheid van hun dirigent werd gedirigeerd door Richard. Het was heel mooi om te ervaren hoe een ander koor prachtig reageerde op de samenwerking met hem.
Na deze optredens kon dankzij het prachtige weer gepicknickt worden op de traptreden van de Swaenswijkbrug.

Vervolgens werden de muziekmappen ingericht voor het middagoptreden in de Bonifaciuskerk.
Daar werd -evenals tijdens het ochtendoptreden- het repertoire aangekondigd door Chris, een van de bassen.
New Sound zong o.a. “Africa”, “Border Song” en een paar delen van “The Hunchback Of The Notre Dame”.
Hierna zat de taak van New Sound erop en werd door een aantal leden de dag besloten met een borrel.
Alphen aan den Rijn kan terugkijken op een zonnige, zeer geslaagde dag met zangers die popelden om te zingen en veel publieke belangstelling.
De New Sounders genoten van het zingen voor publiek, want als koor wil je van je laten horen

Maart 2022

Wat is het toch heerlijk om samen te kunnen zingen! De koorleden van New Sound hebben dit tijdens de coronamaatregelen erg gemist. Nu is het weer genieten van de wekelijkse repetitieavond en daarna met een blij gevoel naar huis. Dit voorjaar laten ze van zich horen op korenfestivals, want zingen voor publiek is het uiteindelijke doel. Een fijn vooruitzicht!

Corona herstart   30 september 2021

Op donderdag 30 september is na een lange periode van corona maatregelen New Sound van start gegaan met de gewone repetities! Een paar weken kon al gerepeteerd worden met delen van het koor, maar deze avond oefenden koorleden en dirigent “met z’n allen” met zeer groot enthousiasme!
Het is een prestatie dat meer dan 60 leden het koor trouw zijn gebleven. Zelfs konden al een paar nieuwe leden verwelkomd worden!
Nu maar hopen op goede tijden en uitkijken naar een optreden! De plannen liggen klaar!

Heeft u belangstelling?

Om de balans in het koor te versterken kunnen we nog enkele tenoren en bassen goed gebruiken.
Het koor repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Woon-zorgcentrum Abtswoude, Aart van der Leeuwlaan 332 in Delft.
Klik hier voor pagina Contact.

Activiteiten 2019

Kerstconcert Winkelcentrum De Hoven – 21 december 2019  

Op verzoek van de winkeliersvereniging verzorgde New Sound een middagconcert in de kerstsfeer van De Hoven. Het koor zong stemmige nummers, waaronder een aantal bijzondere kerstliederen, aangekondigd door Hanny. Onder het winkelend publiek bevonden zich ook de Kerstvrouw en Kerstman, die het applaus met de kerstbel versterkten.
In de pauze werd het koor voorzien van een heerlijk bekertje koffie of thee.
Na de pauze ging de Kerstvrouw voor het koor staan en trachtte het te dirigeren! Al heel gauw echter hield ze het voor gezien, tot opluchting van het koor! Deskundigheid is vereist en dat bewees dirigent Richard FitzHugh, die het koor met passie door het tweede concertgedeelte leidde! Daarbij begeleidde pianist Ludo de Goeje de zangers met grote klasse! Zij en het koor werden beloond met een welverdiend applaus!
Na het concert werden alle deelnemers getrakteerd op heerlijke broodjes, geweldig verzorgd door de restaurantmedewerkers van “Klein Seinpost”!

Royal Christmas Fair The Hague – 15 december 2019       

Reeds op 26 november kondigde het AD in een groot artikel de komst van de Kerstmarkt aan. Veel zangkoren zouden zich presenteren, waaronder New Sound uit Delft, in de krant met name genoemd! In de ambiance van het feeëriek verlichte Lange Voorhout met 110 kraampjes en veel publiek werd het repertoire ten gehore gebracht. Helaas, het podium was te klein voor alle koorleden; de mannen stonden onder het afdak en de vrouwen in de open lucht. Wat waren zij dirigent Richard FitzHugh dankbaar, dat hij de “Kiss From a Rose” onderbrak, omdat de regendruppels wat al te hevig neerkletterden! Nadat de paraplu’s ingeklapt waren, pakten dirigent, pianist Ludo de Goeje en koor de draad vol energie weer op. Ook het publiek keerde enthousiast terug!Na het concert was iedereen door warme chocolademelk met slagroom of glühwein snel opgewarmd!

Korenfestival Terug naar de kust Scheveningen – 28 september 2019 

Een fikse regenbui kon niet verhinderen dat het grootste korenfestival van Den Haag, TNDK,  door samenzang van een groot aantal zangers vol enthousiasme werd geopend. Onder de 1700 zangers en zangeressen was ook New Sound van de partij, dat optredens verzorgde in de Bethelkerk en op het grote podium ter hoogte van de Oude Kerk in de Keizerstraat. Naast de vele optredens werden de workshops van Gregor Bak en Francis van Broekhuizen goed bezocht. Daar werden we er op humoristische wijze aan herinnerd hoe belangrijk lichaamshouding, ademsteun, articulatie en plaatsing van de klinkers zijn bij het zingen. Samen met New Sound overstemde Ludo de Goeje op de piano het ruisen van de golven. De directie was in handen van onze eigen “rots in de branding” Richard FitzHugh. Een nat begonnen dag werd droog beëindigd met samenzang, terwijl een frisse zeebries ons om de oren waaideMonumentendag Delft – .15 september 2019 

Na de geslaagde dag in Haarlem trad New Sound aan voor een optreden in de Podiumzaal in het Prinsenkwartier te Delft. Doch vanwege het prachtige weer had de organisatie de stoelen voor het publiek op het Agathaplein geplaatst. Aldus werd het twee keer een buitenconcert! Tussen de twee optredens stonden koffie en thee voor de koorleden klaar.  Het zingen in de eigen stad werd door de koorleden erg gewaardeerd. Er was veel enthousiast publiek!

Kooruitje en optreden in Haarlem – 14 september 2019

Voor deelname aan de 16e editie van “Korenlint” Haarlem stapten de koorleden ’s morgens om 9 uur in de bus, niet alleen om te gaan zingen, maar ook voor het jaarlijkse kooruitje. De optredens vonden plaats in de Nieuwe Kerk en de Groenmarktkerk. Daarnaast vulde ieder de dag naar eigen idee in. Onze eigen “Harlem Shuffles” (organisatie van de dag) hadden een programma opgesteld;  Haarlem had veel te bieden. Doch ook het luisteren naar andere koren was een aardige en leerzame bezigheid. De koffie met gebak smaakte prima en de geslaagde dag werd feestelijk besloten met een drankje en bittergarnituur bij de Hanepoel.

Optreden in Winkelcentrum De Hoven in Delft – 1 juni 2019
Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Winkelcentrum De Hoven verzorgde New Sound twee maal een muzikaal optreden in de grote hal. Onze Hanny kondigde op haar welbekende duidelijke wijze het programma aan. Het winkelcentrum stond in het teken van “De week van de Magie” en dat was aan het koor te merken!
De magie van Richard FitzHugh, dirigent straalde over op de koorleden en Ludo de Goeje, pianist speelde de sterren van de hemel!
Magische klanken vulden de hal en waren tot ver in het winkelcentrum te horen. Veel mensen onderbraken hun gang voor de boodschappen en bleven staan luisteren.
Naast wat ouder repertoire bracht het koor voor de eerste maal recent ingestudeerde nummers, The Rose, One Night Only, Fragile en Jesus Christ Superstar Medley ten gehore.
Het publiek reageerde zeer enthousiast en beloonde dirigent, koor en pianist met een daverend applaus.
 
Muzikale start van 2019
Met gebak bij de koffie en thee startte het nieuwe koorjaar op 10 januari met de beste wensen voor een gezond en goed muzikaal jaar! Tevens werden wat oude nummers uit de vergetelheid gehaald. Verder is onze nieuwsgierigheid gewekt, want de komende weken worden besteed aan het instuderen van nieuw repertoire. Welke nummers zouden dat zijn???
 
Activiteiten 2018
Muzikale afsluiting van 2018
Op 20 december zongen we in ontspannen sfeer op onze laatste repetitie een flink aantal nummers uit ons repertoire. Daarna werden de flessen wijn (en fris) ontkurkt en heerlijke hapjes geserveerd om een succesvol jubileumjaar met elkaar af te sluiten.
 
Royal Christmas Fair Den Haag – 15 december 2018
Ijskoude voeten en vingers, maar we hadden het er graag voor over om op het Lange Voorhout in Den Haag de sfeer te verhogen op de Kerstmarkt. Wij hoefden alleen maar te zingen, maar Richard, onze dirigent moest nog een tandje harder werken. Het koor op de piano begeleiden en daarbij dirigeren is een flinke klus, die hij geweldig uitvoerde.
Vanwege de lage temperatuur begeleidden ademwolkjes ons gezang! We maakten dankbaar gebruik van de heerlijke warme chocolademelk met slagroom en glühwein in de pauze.
Omroep West besteedde aandacht aan ons optreden met mooie televisiebeelden en onderstaand artikel op de site:
“DEN HAAG – Koud maar droog en beregezellig, dat is kort gezegd zaterdag de sfeer op de Royal Christmas Fair in Den Haag. Het Lange Voorhout, temidden van de ambassades, paleizen en musea in het oude centrum, is voor de gelegenheid omgebouwd tot kerstmarkt in Duitse sfeer.
‘We zijn ook in Duitsland geweest maar we hadden wel thuis kunnen blijven’, zegt een dame die bij een vuurkorf staat te genieten van een warme chocomel. Drie andere dames zitten rond een vuurtje aan de glühwein. ‘Ik heb al wat leuks gezien voor de kerst, maar ben er nog niet toegekomen iets te kopen.’ De kerstmarkt viert zijn 5-jarig jubileum en is tien procent groter dan vorig jaar. Uiteraard staan er veel kraampjes met kerstproducten en eettentjes met winterse hapjes en drankjes.
In de bocht bij Hotel Des Indes begint het Delftse pop- en musicalkoor New Sound kerstliedjes te zingen. De hele week zijn er optredens en loopt de kerstman rond op de markt. ‘Zodra ik een stap op de markt zet wil iedereen met me op de foto’, zegt hij lachend terwijl hij zijn bel luidt. En weer draait hij zich om naar een moeder die met haar zoontje klaarstaat voor een kiekje: ‘Ho ho hoooh!’”
https://m.omroepwest.nl/nieuws/3738426~4aedd00
 
Lichtjesavond Delft – 11 december 2018
New Sound trad twee maal een half uur op ter gelegenheid van de Donkere Dagen van Delft op de 20e editie van Lichtjesavond, de avond waarop de lichtjes van de grote kerstboom op de Markt in Delft worden ontstoken. Het concert vond plaats in de mooi versierde Van der Mandelezaal van het Prinsenhof. De koorleden waren in kerstsfeer gekleed in zwart met rode accenten. Het programma bestond uit kerstliederen en een aantal stemmige songs uit ons repertoire. Het koor werd ditmaal begeleid door Tijmen de Ridder, die deze avond ook onze nieuwe elektrische piano mocht inwijden!
 
Korenpresentatie FDZ – 13 oktober 2018
Koren die aangesloten zijn bij FDZ (Federatie Delftse Zangkoren) kregen de gelegenheid zich te presenteren in het recent verbouwde OPEN, een leuk gebouw waarin de Openbare Bibliotheek en de Vrije Academie gehuisvest zijn. Voor het inzingen mochten we gebruik maken van de balletzaal, waarvoor we allemaal onze schoenen in blauwe plastic beschermers moesten hullen teneinde de vloer niet te vervuilen. Het zingen met spiegels rondom was een aparte ervaring! New Sound was als laatste koor die middag aan de beurt, dus hoopten we dat er nog wat publiek aanwezig zou zijn….. Gelukkig viel dat niet tegen; het koor zong uit volle borst! Vooral de Jubileum Medley werd heel goed ontvangen. Het publiek klapte het slot daarvan “Thank You For The Music” enthousiast mee.
 
Open Monumentendag Delft – 8 september 2018
“Het jeugdige pop – musicalkoor New Sound zingt tijdens Open Monumentendag tussen de muren van het Kruithuis”, aldus de aankondiging in de ”Delftse Post”. New Sound verzorgde daar twee keer een optreden van een half uur.
 
 
New Sound bestaat 10 jaar en dat werd gevierd!
Alles werd uit de kast gehaald om deze mijlpaal te markeren.
En dat is gelukt. In een indrukwekkende show in een haast uitverkocht theater werd het publiek
onthaald op tal van muzikale hoogstandjes.
Live, Laugh, Love Dat was het motto wat men als titel aan dit jubileum had meegegeven. Het dekte zeker de lading.
Wat een leven op het podium met 75 zangers, 10 danseressen,2 solisten en nog eens een 17-koppig orkest in de orkestbak.
Het koor staat ook al 10 jaar onder de bezielende leiding van Richard FitzHugh. De dirigent is bij de verwezenlijking van deze jubileumshow bijgestaan door regisseuse Laura Burgmans. Zij is er zeker in geslaagd zo’n grote groep in beweging te krijgen en geloofwaardig te laten acteren. De solisten sloten daar mooi bij aan. Veel indruk maakte Milan van Weelden met zijn volumineuze stem en aanstekelijke voordracht.
De danseressen van ‚Dancing Delft‘ pasten heel goed in het programma en in een nummer als S.O.S‘. voorzag het New Sound van ondersteunende bewegingen.
Dat New Sound ook uitstekend a capella kan zingen bewees het in het gevoelig uitgevoerde ‚Danny Boy‘.
De ‚Jubileummedley‘ sloot af met Abba’s ‚Thank you for the music‘
Het popkoor bracht verschillende musical en popsongs ten gehore; o.a. een compilatie van gekozen liedjes n.a.v. een enquête onder de koorleden hetgeen door het publiek zeer gewaardeerd werd.
We wilden een afwisselend avondvullend programma verzorgen met als uitdaging voor een groter Delfts publiek op te treden vanwege het tienjarig jubileum en op deze wijze ook meer bekendheid te geven aan het koor, de dansgroep, de solisten Mandy Richel en Milan van Weelden en de orkestleden.
 
Het afwisselende programma van bestaand repertoire en nieuwe creaties werd een echte bruggenbouwer naar het Delftse publiek of
mensen uit de regio. Enerzijds bood het de dansers en de musici veel waardevolle toneelervaring anderzijds bood het pop- musical New Sound de kans een bijzondere samenwerking te creëren en dit tevens breed zichtbaar te maken aan het publiek.
Al met al een prima kruisbestuiving van 50 plussers met andere jongere deelnemers!!!
 
Studiemiddag – 9 juni 2018

Dankzij een van onze leden kon een extra studiemidddag van 13.00 – 18.00 uur worden gerealiseerd in de grote zaal van Werkse in Den Hoorn. Wat een intensieve middag onder muzikale leiding van Richard, onze dirigent en Laura Burgmans, die ons de fijne kneepjes van de staging bijbracht! Ook maakten we kennis met dansgroep Dancin’Delft, die ons jubileumconcert met modern ballet zou opluisteren.

Nieuw logo New Sound –  2018
Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het koor is een nieuw logo ontworpen en in gebruik genomen! De kleur is blauw, de kleur die refereert aan Delft!

Activiteiten met als doel aanvulling voor de financiën voor het concert – 2018
De jubileumcommissie heeft zich flink ingespannen om activiteiten op touw te zetten om het concert voor het tienjarig bestaan van New Sound te kunnen bekostigen. Zo gingen de leden vaak met heerlijke Westlandse komkommers naar huis, werd door sommige leden taart gebakken om in stukken te verkopen en een haakworkshop, kerstworkshop, loterij en een boekenmarkt gehouden. Een aantal sportieve koorleden deed voor dit doel mee aan de Rabo-fietstocht.

Feest! Jubileum van onze dirigent! – 13 januari 2018
Op de jubileumfeestavond werd Richard FitzHugh gehuldigd vanwege zijn tienjarig jubileum als dirigent van New Sound. Jan, onze voorzitter, zette hem flink in het zonnetje! Zonder Richard was het koor niet tot de huidige muzikale hoogte gestegen!
 
New Sound 10 jaar! Feest! – 13 januari 2018
Ter ere van het tienjarig bestaan van New Sound vierden we een fantastisch feest in De Brasserij in Delft. We genoten van heerlijke hapjes, terwijl een illusionist de gemoederen bezig hield! Natuurlijk ontbrak de karaoke niet, want koorleden vieren geen feest zonder vrolijk gezang!
 
Activiteiten 2017
Donderdag 6 april 2017 Optreden in Rietveld theater Delft
Op 6 april 2017 heeft New Sound een optreden verzorgd samen met Musicalzanggroep Prestige. Het was een zeer geslaagde avond en de zaal was compleet uitverkocht.
De koren New Sound en Prestige hebben onder leiding van dirigent Richard FitzHugh het publiek een zeer leuke avond bezorgd. Imponerend was de openingsact, het onvermijdelijke ‘Hallelujah’ van Cohen en de slotact ‘You’r The Voice’ van John Farnhem. Imposant hoe het geluid toen van alle kanten kwam en de 2 koren (zonder gezamenlijke repetitie!) samen smolten.
Zaterdag 9 september 2017 Monumentendag Delft

In Theater De Veste opgetreden met Delft Blue Big Band. (DBBB). De bedoeling was om op het Bastiaanplein samen met DBBB een optreden te verzorgen maar het was erg slecht weer.
We konden gelukkig uitwijken naar een binnen optreden in de foyer van Theater De Veste. Dit optreden kon plaatsvinden omdat we een geldbedrag hadden gewonnen met de Lenteprijs 2017 waarvoor New Sound zich had opgegeven.
De bedoeling was om veel mensen te bereiken met ons gezamenlijk optreden en dat is zeker gelukt, er kwam veel publiek naar ons kijken in het theater.

Zaterdag 23 september 2017 Optreden tijdens de kunstroute “De Verbeelding”
Tijdens deze kunstroute in Delfgauw/Pijnacker, die jaarlijks gehouden wordt, hebben een groot aantal bedrijfjes en particulieren hun gelegenheden en tuinen opengesteld voor diverse kunstenaars om te kunnen exposeren. Een van de koorleden van New Sound, Carla v.d. Meijden uit Delfgauw was een van die personen die haar tuin ter beschikking had gesteld. Tijdens de kunstroute heeft New Sound in die tuin een optreden verzorgd van 2 x een half uur. Het was erg mooi weer en er waren zeer veel mensen geïnteresseerd in de kunst en ons optreden. Zeer geslaagde middag. Zaterdag 28 oktober 2017 Korenpresentatie Delftse Zangkoren
Elk jaar organiseert FDZ (Federatie Delftse Zangkoren) een middag waarin de Delftse zangkoren zich kunnen presenteren. Vroeger werd dit optreden verzorgd in DOK Bibiotheek, maar door een verbouwing moest FDZ uitwijken naar de Maria van Jessekerk.
Hier waren een aantal koren aanwezig die een optreden verzorgden. Ook New Sound heeft hieraan deelgenomen. Helaas waren er maar 5 koren die gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging van FDZ. Er is wel altijd veel belangstelling voor deze optredens, de kerk zat weer behoorlijk vol.Dinsdag 12 december 2017 Optreden tijdens Lichtjesavond in Delft.
New Sound gaf haar licht in het duister door deelname aan de Lichtjesavond. Divers kerst- en ander stemmig repertoire werd in de foyer van Theater De Veste in Delft ten gehore gebracht.

2016 – Pop/musicalkoor New Sound wint de eerste prijs!!!!

Zondagmiddag 20 maart is er door de VAK een seniorenfestival georganiseerd. New Sound deed voor de eerste keer mee en het koor viel meteen in de prijzen.

Van 14.00 tot 17.00 uur heeft het publiek ( het was stampvol in de VAK) kunnen genieten van verschillende koren en ensembles. De jury onder leiding van Wieteke van Dort bleek unaniem gekozen te hebben voor het pop/musicalkoor New Sound uit Delft.
De jury bestond uit 4 leden die de deelnemers beoordeelden op zuiverheid, muzikaliteit, presentatie, originaliteit en algemene indruk. Hieronder citeren we uit de juryrapporten.                      Ferry Verschuyl,(de winnaar van vorige keer) gaf New Sound een gemiddeld cijfer van 9,5 en zei: “Zeer gedisciplineerd koor met een uitstekende repertoirekeuze. Een genot om naar te luisteren!!! Uitstekend samenspel met dirigent en pianist Ludo de Goeje”.
Anita Samson, gaf New Sound een gemiddeld cijfer van 9,0 en zei: “Prachtige warme close harmony, zeer muzikaal en prima presentatie!”
Francisca Tan, gaf New Sound een gemiddeld cijfer van 8,6 en zei: “Zingen goed samen. Een sterk koor en zingen met veel dynamiek o.l.v. een bezielende dirigent. Energie spat er vanaf!”
Wieteke van Dort, gaf New Sound voor alle onderdelen een 10 en zei: “Geweldig, wat een indrukwekkend koor! Ik kreeg tranen in mijn ogen. Wat zuiver gezongen. Wat leuk en enthousiast. Geweldig!”
Na afloop ging een zeer trotse dirigent Richard FitzHugh met de wisseltrofee onder de arm naar huis.

Zondag 21 februari 2016.

Een spetterend  optreden van New Sound in het cultureel centrum van Abtswoude,  aan de A. v.d. Leeuwlaan 332, in Delft. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur.